Winnaars Zenobiabeurzen

Uitslag Zenobiabeurs 2022

In 2022 loofde Stichting Zenobia voor de tweede keer de Zenobiabeurs uit. De jury heeft zes aanvragen ontvangen. Alle aanvragen werden door de jury financierbaar en geschikt geacht en dus met groot enthousiasme bestudeerd. Uiteindelijk koos de jury unaniem voor het project 100 jaar Republiek Turkije – een dwarsdoorsnede van Wouter Massink en Lotte Stierhout. Voor dit project zullen de aanvragers langs Turkije’s langste weg (de D.400) reizen en onderweg 100 mensen portretteren. Eindproducten zijn zowel een expositie als online uitgave met 100 gezichten en de bijbehorende verhalen, om de lappendeken aan culturele diversiteit Turkije in kaart te brengen. 

De Motivatie van de jury is uiteengezet in het juryrapport, dat u hier kunt lezen.

We zien erg uit naar de uitkomst van de projecten en wensen de winnaars veel succes met de realisatie hiervan.


Uitslag Zenobiabeurs 2020

Voor de in 2020 voor het eerst uitgeloofde Zenobiabeurs heeft Stichting Zenobia maar liefst veertien aanvragen ontvangen. De Stichting was zeer verheugd zoveel enthousiasme, creativiteit en vindingrijkheid te ontwaren en voelde zich mede hierdoor ook gesterkt in de eerder genomen beslissing om de beurs tot zijn huidige staat om te vormen. Gezien het hoge aantal aanvragen heeft de jury besloten om de beurs te verdelen tussen twee projecten. De motivatie van de jury is uiteengezet in het juryrapport, dat u hier kunt lezen. De uiteindelijke gedeelde winnaars van de Zenobiabeurs zijn de volgende aanvragers en projecten:
  • Simon Mulder – Podcast: ‘O schoon en teder loof’ – de achtergrond van de roman Xerxes van Louis Couperus en de aria ‘Ombra mai fu’ uit Händels Serse.
  • Neil van der Linden – Festival en debat over Arabische mainstreamfilms met LHBTQ+ personages en thema’s.

We zien erg uit naar de uitkomst van de projecten en wensen de winnaars veel succes met de realisatie hiervan.