Modules

Een Mesopotamische Odyssee
Auteurs: Hanna Hoogenraad en Bas Wagenaar
Redactie: Rients de Boer, Kristel Henquet, Inger Kuin, Kokkie van Oeveren 

Deze module biedt lessen aan over de talen en culturen van het oude Mesopotamië. Hieronder vind je de eerste les van deze module. De makers van de module werken op dit moment aan de tweede les, over het spijkerschrift. 

Leerlingenmateriaal
Docentenmateriaal

Lesbrief 1: Olympus Extended

In deze les staat de link tussen de Mesopotamische en Grieks/Romeinse religie centraal. Na deze les kunnen leerlingen onder andere het Mesopotamische pantheon vergelijken met het Griekse en Romeinse pantheon en uitleggen hoe Mesopotamische tempels eruit zagen en wat hun functie was.

Type materiaal: leerlingenmateriaal en docentenhandleiding

Niveau: onderbouw

Tijdsduur: minimaal 2 lessen van elk 45-60 minuten

Aansluiting bij lesmethodes: Argo thema 1 en 2; Pallas Hoofdstuk 2; Disco Hoofdstuk 2 en 3; Minerva Hoofdstuk 1; SPQR Thema 1; Feniks Hoofdstuk 2 en 3; Memo V1 Hoofdstuk 2 en 3; Geschiedenis werkplaats Hoofdstuk 3 en 4; Tijd voor Geschiedenis Tijdvak 2.

A sign with a person and dollar symbol

Description automatically generated

Het online lesmateriaal van de Zenobia Onderwijsreeks is gepubliceerd onder de Creative Commons licentie CC BY-NC-ND. Werk gepubliceerd onder deze licentie mag voor niet-commerciële doeleinden worden hergebruikt en gedeeld, mits er niets aan het werk veranderd wordt.